Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis

Nantikan drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis diinspirasikan dari novel karya Aulia Iman. Dibintangi oleh Nafiz Muaz, Uqasha Senrose, Yusof Bahrin dan Elly Mazlein. Drama terbitan Mache Allstar United, arahan Hashim Rejab. Akan disiarkan pada bulan Dismeber ini di Astro Ria slot DramaVaganza.

JUDUL : PENGANTIN LELAKI UNTUK CIK GADIS

EPISOD : 24 episod

TARIKH TAYANGAN : 24 Disember 2019

WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7:00 malm

SIARAN TV : Slot DramaVaganza (Astro Ria)

PENULIS SKRIP : Intan Zarina

PENULIS NOVEL : Aulia Iman

PENGARAH : Hashim Rejab

PRODUKSI : Mache Allstar United Sdn Bhd

PELAKON : Nafiz Muaz, Uqasha Senrose, Yusof Bahrin, Elly Mazlein, Harun Hashim, Azri Iskandar, Catriona Ross, Reza Hasbi, Norlia Ghani, Aman Graseka, Zarynn Min, Yusri Saleh

WATAK PELAKON 

Nafiz Muaz sebagai Kris Al-Hadi
Uqasha Senrose sebagai Salsabila
Yusof Bahrin sebagai Khyril
Elly Mazlein sebagai Yasmin
Aman Graseka sebagai Pak Ali
Reza Hasbi sebagai Dali

LAGU TEMA / OST 
Asmara – Amir Masdi

SINOPSIS PENGANTIN LELAKI UNTUK CIK GADIS

Kisah cinta pandang pertama Kris Al-Hadi dengan gadis yang sedang menanti hari perbicaraan. Salsabila telah dituduh pecah amanah dan ditahan dipenjara. Kris telah membantunya dan mereka mula saling menyukai. 

Namun kedatangan Yasmin, tunang kepada abangnya, Khairyl yang selalu cuba mengodanya telah menyusahkannya. Kris telah dipaksa berkahwin dengan Yasmin oleh ayahnya kerana salah faham. Kris yang tidak bersetuju telah memaksa ayahnya membuat perancangan lain. 

Pada hari perkahwinan yang sama dengan abangya, Kris dan Salsabila rasa tertipu apabila nama Salsabila disebut ketika ijab kabul dengan Khairyl. Kris kecewa dan menghilangkan diri. Kehilangan Kris membuatkan Salsabila dan ayahnya menanggung sengsara.GAMBAR PELAKON
Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis

Pelakon Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis
Pelakon drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis

Leave a Reply