Drama Seindah Tujuh Warna Pelangi (TV3)

Nantikan drama adaptasi novel ‘Seindah Tujuh Warna Pelangi’ karya Eman Sufi bakal mengisi slot Akasia TV3. Menampilkan gandingan Aeril Zafrel dan Nabila Razali. Drama arahan Eoon Shuhaini terbitan Saphire Screen Sdn Bhd. Akan ditayangkan pada 24 Februari 2020. 

JUDUL : SEINDAH TUJUH WARNA PELANGI

EPISOD : 28 episod

TARIKH TAYANGAN : 24 Februari 2020

WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7:00 malam

SIARAN TV : Slot Akasia TV3

PENULIS SKRIP : Intan Zarina Mohd Yasin

PENGARAH : Eoon Shuhaini

PRODUKSI : Saphire Screen Sdn Bhd

PELAKON : Aeril Zafrel, Nabila Razali, Hun Haqeem, Raja Afiq, Wilma Muhammad, Aidil Aziz, Elly Mazlein, Sahronizam Noor, Riz Amin, Nazeera Sardi, Wanna Ali, Laila Nasir, Hairie Othman, Jalaludin Hassan, Wanns Ahmad, Cassia Iman

WATAK PELAKON

Aeril Zafrel sebagai Andika 

Nabila Razali sebagai Aira

Hun Haqeem sebagai Arjuna

Raja Afiq sebagai Reyhan

Aidil Aziz sebagai Yazid

Elly Mazlein sebagai Mariam

Wanna Ali sebagai Zara

Wanns Ahmad sebagai Ikandar

SINOPSIS SEINDAH TUJUH WARNA PELANGI

Kisah mengenai perkahwinan antara sepupu, Andika dan Aira berdasarkan berlainan matlamat. Andika mengunakan perkahwinan untuk mendapat harta bahagian Aira yang diwarisi daripada datuk mereka sedangkan Aira menerima perkahwinan atas dasar cinta. Perkahwinan mereka tidak kekal lama. Aira merajuk membawa diri, meninggalkan keluarga dan anaknya Sofia. 

Setelah tiga tahun menghilangkan diri, Aira Tihani pulang ke kampung menjelang pernikahan abangnya, Reyhan. Pertemuan semula dengan ahli keluarga serta anak yang telah ditinggalkan merubat segala kerinduan kecuali pertemuan semula dengan bekas suaminya, Andika Iman. Kepulangannya itu menggamit semula kenangan yang cuba dilupakan. 

Sedar kesilapan diri yang menjadi punca runtuhnya rumahtangga yang dibina, Andika membuang rasa ego dan kembali memujuk. Sayangnya, tiada lagi ruang buatnya di hati Aira.

Sehingga satu tragedi berlaku kepada Aira yang mengakibatkan dia mengalami hilang ingatan. Andika menggunakan peluang itu untuk mendapatkan Aira semula.
Seindah Tujuh Warna Pelangi
Pelakon utama drama Seindah Tujuh Warna Pelangi

Leave a Reply